Free Facebook Likes

Sunday, December 29, 2013

Story Of My Life Lyric - One Direction 1D

Written in these walls are the stories that I can't explain
I leave my heart open but it stays right here empty for days
She told me in the morning she don't feel the same about us in her bones
Seems to me that when I die these words will be written on my stone

And I'll be gone, gone tonight
The ground beneath my feet is open wide
The way that I've been holding on too tight
With nothing in between

The story of my life
I take her home
I drive all night to keep her warm
And time... is frozen (the story of, the story of)
The story of my life
I give her hope
I spend her love
Until she's broke
The story of my life (the story of, the story of)

Written on these walls are the colors that I can't change
Leave my heart open but it stays right here in its cage
I know that in the morning now I see us in the light upon a hill
Although I am broken, my heart is untamed, still

And I'll be gone, gone tonight
The fire beneath my feet is burning bright
The way that I've been holding on so tight
With nothing in between

The story of my life
I take her home
I drive all night to keep her warm
And time... is frozen (the story of, the story of)
The story of my life
I give her hope
I spend her love
Until she's broke
The story of my life (the story of, the story of)

And I'll be waiting for this time to come around
But baby running after you is like chasing the clouds

The story of my life
I take her home
I drive all night to keep her warm
And time is frozen
The story of my life
I give her hope (give her hope)
I spend her love
Until she's broke (until she's broke inside)
The story of my life (the story of, the story of)

The story of my life
The story of my life (the story of, the story of)
The story of my life

Monday, December 23, 2013

Gambar bulan madu Zain Saidin & Che Ta

Zain Saidin & Che Ta
Roman soldier - Zain Saidin

Romantis Zain Saidin & Rozita Che Wan

Behind the mask - Zain Saidin

Zain Saidin shopping kat kedai LV

Zain Saidin behind the mask

Zain Saidin infront a Statue

Picture courtesy of Zain Saidin instagram.

Am I guilty?

Every once and awhile, I feel fleetingly guilty for loving my life.

I’ve overheard enough mutters about “Lex getting everything he wants” and “it comes so easily for him” and “but it always works out for you…” etc etc... that I’m slightly self-conscious about how others view my world.

But then I realize I’m being crazy and shake off the weird caring-what-others-think vibe, because I know the truth.
I don’t get everything I want. Not everything comes easily to me. It definitely doesn’t always work out for me.

(All of which is fine by the way. I’m operating in real life, not some imaginary la la land full of sparkles and unicorns and champagne toasts!)

So why does it look that way to some people? And why does it bother them so much? I’ve thought deeply about this. I try my best to represent my life accurately online since authenticity is my gig. As much as I’ve celebrated the highlights of my world, I’ve also shared the hard bits. I’ve talked about my struggle with depression, about the long slow process it’s taken to create my life as you see it now, several of my ghosts from the past, and my complete meltdown/quarterlife crisis that shook me to my core.
So why do some think my life is “unfair” or my positive attitude “fake” or that “I get everything want”?

Here’s what I’ve come up with…

I get what I want because I’m not afraid to ask for it. I spend a fair amount of time imagining possibilities, creating intentions, and putting out clear wishes to the Universe. I announce what I want in public and then I go after it. Hard. I work my ass off.

I get what I want because I don’t waste time wanting what I don’t want. I don’t dwell on setbacks (after the initial day or so of crying and woe-is-me-ing). I am a machine when it comes to simply trying again.

I get what I want because I spend a lot of time, energy and love nurturing the things I care about most deeply — my family, my business, and my personal integrity.

As far as the positive attitude goes, I think it has a lot to do with hope, confidence, and vulnerability. Not every day is peachy or upbeat or fun, but I’m grateful for every day, regardless. I’m gentle with myself. I prefer to focus on blessings, rather than lack. I would rather encourage than criticize. I let things light me up, even when it’s “cool” to be sarcastic or blase. I totally believe that rudeness, impatience or anger never helps the situation, so I tend to use honey rather than vinegar.

I honestly love myself and my life. And it shows. And I think that is what some people react to, especially when they are feeling down about their own life.

I don’t want to feel guilty about my joy.

In fact, I want to do everything in my power to share this feeling with others!

So, haters… As I’ve said before — Your anger/jealousy/skepticism is not on me. It’s on you, honey.
I’m going to continue to celebrate my life.

I’m going to continue to share my enthusiasm about whatever I’m excited about, whether it be a new business idea, gorgeous Frye boots, or my travel plans. I’m going to continue to honor my desire to feel all my feelings. I’m going to continue to be vocal about my happiness and my sadness. I’m going to continue to post pictures of my adorable look and leave status updates about my incredible life.

Sunday, December 22, 2013

Cikgu buat filem lucah??

MELAKA – Seorang guru wanita sebuah sekolah rendah dan seorang peniaga pakaian warga Pakistan dihadapkan ke Mahkamah Majistret di sini semalam atas dakwaan membuat filem lucah di sebuah rumah di Pangsapuri Bukit Beruang Utama di sini November lalu.

Lizah Buang, 49, dan Muhamad Usman Ali Liqat, 27, bagaimanapun mengaku tidak bersalah di hadapan Majistret Mohd. Firdaus Saleh.

Kedua-duanya didakwa melakukan perbuatan yang bertentangan dengan kesopanan awam itu di pangsapuri tersebut pada pukul 8.30 pagi 16 November lalu.

Mereka didakwa mengikut Seksyen 5(1)(b) Akta Penapisan Filem 2002 yang memperuntukkan hukuman denda sehingga RM50,000 atau penjara lima tahun atau kedua-duanya sekali jika sabit kesalahan.

Sumber: Kosmo

Heart Attack Lyric by Enrique Iglesias (NEW SONG)

"Heart Attack"
Loving you was easy
Thought you'd never leave me yeah, yeah
Wrapped around my finger
See ya when I see you yeah, yeah

Now I'm hearing around
That you been running around
I didn't think I'd miss you
Now I'm feeling like a fool
Ooh, ooh

It hit me like a heart attack
When you finally left me girl
I thought I'd never want you back
But I don't wanna live in a world without you
I don't wanna live in a world without you
I don't wanna live in a world without you

Never really noticed
All the little things you did, you did
Never bought you roses
Always was around my friends, my friends

And now I'm hearing around
That you been running around
I didn't think I'd miss you
Now I'm feeling like a fool
Ooh, ooh

It hit me like a heart attack
When you finally left me girl
I thought I'd never want you back
But I don't wanna live in a world without you
I don't wanna live in a world without you
I don't wanna live in a world without you

Never should've let you slip away
Living in a world that's turned to grey
Little did I know it hurts so bad

Cause it hit me like a heart attack
When you finally left me girl
I thought I'd never want you back
But I don't wanna live in a world without you
I don't wanna live in a world without you
I don't wanna live in a world without you, no oh
I don't wanna live in a world without you, no oh
I don't wanna live in a world without you

And now I'm hearing around
That you been running around
I didn't think I'd miss you
Now I'm feeling like a fool
Ooh ooh

Rozita Che Wan ditegur peminat?

Rozita Che Wan & Zain Saidin

Sedang hangat berasmaradana di kota Rome bersama si suami tercinta selepas perkahwinan mereka yang gilang gemilang tersobut di setiap lembaran media, ada pula isu yang timbul dikatakan peminat sound Che Ta.

Sound ke tegur ke puji ke pun tak tau. Bagi I, its sarcastic baybehh.

Ceritanya, malam semalam Che Ta menghapload sekeping foto mesranya bersama Zain sedang berbaring di atas katil dengan ucapan "Goodnite Rome"

Alahh, biasa lah orang tengah dilanda mabuk asmara bulan madu di Italy kan. Bak cerita yang popular tuh.. Romeo and Juliet...wahhhh gituh! Gediknya ulasan ini.. :p

Namun begitu, langit tak selalunya cerah Che Ta. Ehhh! hahaha...  Che Ta turut ditegur kerana memakai bulu mata palsu walaupun hendak tidur. (picture)

Ramai yang memberi komen sarcastic bahawa Che Ta yang mahu kelihatan cantik setiap masa walaupun adakalanya tidak masuk akal dan tidak bersesuaian. Betul ke?

Tapi ada juga yang memuji Che Ta nampak lebih jelita tanpa memakai bulu mata pelesu.

Juara Raja Lawak meloloskan diri dari ditangkap Polis

Gambar hiasan semata-mata

Dengar kisahnya, bekas juara Raja Lawak season berapa tah ini berjaya melepaskan diri ikut pintu belakang di sebuah pusat hiburan di Jalan Doraisamy, ibukota Kuala Lumpur ketika polis sedang membuat serbuan.

Tapi tak dapat info pulak pusat hiburan yang mana satu.

Menurut pembawa cerita ini, beliau berjaya keluar ikut pintu belakang premise berkenaan setelah mendapat tahu bahawa ada polis sedang menyerbu tempat itu. Lari lingtang pukang lah dia kot, entah sempat melawaklah agaknya ke tidak dia.

Polis pula mendapati ramai yang tertangkap pada malam tersebut adalah positif dadah. Haiyyooo..

If jika kau tak bersalah bro, kenapa agaknya kau nak melarikan diri ek? Sebelum ini, juara Raja Lawak ini juga pernah kecoh panazz dengan isu mencium seorang pramugari. Kata dah insaf, aikk...tapi!!

Propa lebih lah kau ... bila semua peminat dah tau belang kau, barulah kau nak betul2 insaf ke ape?

Saturday, December 21, 2013

Rosmah Mansor menjawab!


"Dengan nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang Sesungguhnya fitnah itu lebih dahsyat daripada membunuh. Gejalanya amat menakutkan, lagi merosakkan.

Pembaca yang amat dikasihi; Tibalah masanya saya sebagai seorang insan, dengan rendah hati ingin menjawab segala fitnah dan tohmahan yang telah dihamburkan kepada saya selama ini. Adalah wajar untuk saya membersihkannama saya, maruah suami tercinta dan seterusnya kepimpinan negara agar fitnah ini tidak terus terpalit hingga menyebabkan saudara saudari tersalah anggap.

Alhamdulillah, anak-anak boleh terima walaupun ada ketikanya mereka sedih dengan fitnah yang keterlaluan. Anak-anak saya cuba melihat kebaikan dan kemurniaan majoriti masyarakat, bukan minoriti yang sentiasa ada tanggapan negatif. Apabila saya bertemu dengan pelajar-pelajar Malaysia di luar negara dan bersoal-jawab tentang fitnah-fitnah tersebut, mereka boleh menerima penjelasan daripada saya.

Penjelasan secara ‘face to face’ itu sangat berkesan. Cuma, mereka hairan, terkejut dan bertanya mengapa tidak ada orang jawab bagi pihak saya. Saya mana ada pegawai, saya isteri Perdana Menteri bukan Perdana Menteri.

Justeru, saya akan memberikan sendiri jawapan setiap persoalan yang timbul supaya masyarakat dapat menilai kebenarannya. Sikap mendiamkan diri dalam hal ini umpama ‘membunuh diri sendiri’.

Pertama: Isu Pembunuhan Altantuya Shaariibuu, 19 Oktober 2006

Saya difitnah telah bersama membunuh mendiang pada tarikh kejadian. Nauzubillah. Bagaimana saya mahu membunuh orang sedangkan cicak jatuh di depan mata pun saya melompat lari. Saya juga takut gelap. Apa lagi saya nak mendaki bukit di tempat yang dikatakan menjadi lokasi pembunuhan itu.

Tidak ada daya upaya saya berbuat begitu Pada tarikh itu juga saya dan Leftenan Kolonel Norhayati Hassan berada di dalam Majlis Berbuka Puasa Dan Penyampaian Bantuan Hari Raya Kepada Anak-Anak Yatim Persatuan Kebajikan Anak-Anak Yatim Islam Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur.

Apabila saya difitnah dan media menyiarkannya, saya tidak diberikan kekebalan. Mungkin ramai orang yang tidak tahu bahawa saya disoal siasat di Bukit Aman selama enam jam gara-gara fitnah itu.
Kedua: Cincin Berlian Berharga RM24 Juta

Saya berani bersumpah, cincin itu tidak ada di tangan saya. Memang cincin itu masuk (melalui kastam) untuk dilihat oleh Maira Nazarbayev yang pada ketika itu berada di rumah saya bagi persiapan majlis pertunangan anaknya dengan anak saya. Beliau adalah ‘regular customer’ kepada jewelry Jacob & Co.

Perkara ini telah diterangkan secara lebih lanjut oleh Director of Fine Jewelry Jacob & Co., Philip Nassimi. Berlian berwarna biru kelabu seberat 30.11 karat itu telah dihantar pada 15 April 2011 melalui syarikat penghantaran Malca Amit, New York menggunakan penerbangan House Airway, no bil: 1488134 dari ibu pejabat Jacob & Co. di New York ke Kuala Lumpur, Malaysia. Ia sampai pada 16 April 2011.

Setelah dilihat oleh Maira, cincin tersebut dipulangkan dan keluar dari Malaysia melalui pelabuhan Singapura pada 20 April 2011. Ia diuruskan oleh Malca Amit Malaysia dan Singapura. Ia telah dikembalikan ke ibu pejabat Jacob & Co. di New York pada 13 Mei 2011
Ketiga: Berjoli di Luar NegaraSumber asal  : Rosmah Mansor Shopping Mutiara RM487,687 (AU$150 K) & Anak Datuk Najib Shopping (AU$60K)?

Kebanyakan lawatan saya ke luar negara kerana mengiringi suami menjalankan tugas. Selain itu, saya juga menerima jemputan untuk menyampaikan ucapan oleh negara yang berminat untuk berkongsi apa yang Malaysia lakukan. Memang kebanyakan negara yang saya dekati ialah negara Dunia Ketiga dan Timur Tengah.

Ini kerana negara-negara inilah yang memerlukan pendekatan yang saya katakan tadi. Negara-negara lain seperti Amerika Syarikat, Britain, Perancis, Jepun dan Korea sudah maju dan kaya. Jika mahu berbakti, sudah tentu kita mendekati masyarakat atau negara yang memerlukan idea kita. Kita mahu buat kerja, bukan glamour.

Saya pernah dijemput memberi ucaptama pada Persidangan Antarabangsa Pertama Mengenai Pengurusan Kualiti Menyeluruh (TQM) Dalam Pendidikan Ke12 di Riyadh tahun 2011. Saya juga menyaksikan Memorandum Persefahaman (MoU) Antara Akademi Permata Insan, Universiti Sains Islam Malaysia (USIM) dan Saudi Arabian Islamic Foundation for Giftedness and Creativity (Mawhiba).

Bagi saya ini adalah pengiktirafan terhadap wanita Islam yang mempunyai pandangan sederhana tetapi moden dan pada masa yang sama tidak melanggar adab kesopanan wanita Timur. Untuk seorang wanita diterima di kalangan pemimpin-pemimpin dunia lelaki terutamnya di Timur Tengah bukanlah sesuatu yang mudah. Apatah lagi mereka sering memandang rendah kepada wanita.

Apabila wanita Islam mempunyai buah fikiran yang boleh dikongsi bersama dan buah fikiran itu sememangnya untuk manfaat rakyat maka mereka memberi penghargaan dengan cara menjemput kita ke negara mereka untuk menyampaikan ucapan. Masakan saya sempat untuk berjoli? Lagipun, saya tidak minat berjoli.

Keempat: Pembaziran Projek PermataSumber Asal  : Projek Permata Meragut Bajet Tahunan Kerajaan Bernilai Ratusan Juta Ringgit
Sejarah membuktikan bangsa yang tiada pendidikan akan terus ditindas. Saya percaya orang yang mempunyai pendidikan akan lebih berjaya. Sebagai anak bekas guru, saya faham tentang bagaimana pendidikan berfungsi untuk membentuk keperibadian manusia. Pendidikan harus bermula daripada awal.

Justeru, saya mencadangkan penubuhan Permata. Ini idea baru. Tidak apalah, kalau idea baru memang agak sukar diterima oleh semua orang kerana mereka tidak memahami apa sebernarnya yang ingin kita sampaikan. Satu lagi masalah ialah sikap penyokong politik yang taksub, kita yang tidak dapat membezakan kerja kemasyarakatan dengan politik. Semuanya mereka satukan. Agak malang apabila kerja-kerja kemasyarakatan seperti Permata dijadikan motif politik.

Saya tidak faham mengapa orang mempertikaikan tentang Permata sedangkan program tersebut adalah untuk kebaikan generasi akan datang. Ada yang marah-marah apabila kerajaan mengumumkan bajet yang besar untuk Permata sedangkan tidak ada satu sen pun duit itu masuk ke poket saya.

Kelima: Bergaya dengan perhiasan mewah

Seperti kebanyakan isteri pemimpin, saya juga mengiringi suami ke beberapa negara kerana urusan negara. Ada juga yang menjemput saya atas kapasiti sebagai isteri Perdana Menteri. Mereka mahu saya memberi ucaptama tentang pengalaman masyarakat Malaysia terutama yang berkaitan wanita dan pendidikan awal kanak-kanak.

Apabila saya ke negara tersebut, mereka menyambut kami dengan mesra sebagaimana kita melayan mereka apabila mereka ke negara kita.

Itulah adab sopan melayan tetamu. Sebagai meraikan kehadiran tetamu, kebiasaannya mereka memberikan cenderamata sebagai kenang-kenangan. Antara cenderamata tersebut termasuklah cincin, jam, perhiasan diri dan sebagainya. Ada yang diberi itu mahal harganya dan ditempah khas. Apabila orang memberi kita sesuatu, sudah tentu tidak manis untuk menolaknya. Kita mesti menjaga hati mereka apatah lagi kita adalah tetamu. Bagaimana perasaan kita apabila pemberian kita ditolak orang lain? Tentu kita akan tertanya-tanya dengan pelbagai soalan dan merasa kecil hati. Dan, apabila telah diberi, saya pun memakainya. Tak kan nak simpan saja dalam peti besi sedangkan barang-barang yang diberikan itu dengan ikhlas, cantik dan sesuai untuk digunakan.

Adalah satu pembaziran jika ia di simpan ‘kaku’ dalam kotak simpanan. Saya sedar ramai mata yang memerhati setiap apa yang saya lakukan dan setiap apa yang saya pakai. Itu hak mereka. Saya tidak boleh menghalang. Tetapi, malangnya mereka ini bukan saja memerhati malah memfitnah saya dengan perkara-perkara yang tidak masuk akal. Pendek kata, saya tidak mampu memuaskan hati setiap orang. Yang penting, saya percaya pada apa yang saya lakukan
Keenam: Isu ‘First Lady’
Bagi saya gelaran First Lady tidak menimbulkan sebarang masalah. Misalnya dalam penganjuran Sidang Kemuncak Wanita Pertama, peserta yang dijemput adalah isteri-isteri kepada Presiden, Perdana Menteri atau apa saja gelaran yang diberi kepada pemimpin tertinggi (yang menguruskan pentadbiran negara).

Mereka adalah First Lady atau Wanita Pertama dalam konteks suami yang diberi tanggungjawab serta dipilih rakyat untuk mentadbir Negara. Saya tidak fikir ia sesuatu yang perlu dipertikaikan. Kita di Malaysia ada institusi Diraja sebagai ketua negara iaitu yang di-Pertuan Agong manakala ketua kerajaan ialah Perdana Menteri. Mirip British yang mana Queen adalah ketua negara manakala Perdana Menteri adalah ketua kerajaan yang dipilih melalui pilihan raya.

Bagi sesetengah negara seperti Amerika dan Perancis, ketua kerajaan dan negara adalah Presiden, maka isteri Presiden adalah Wanita Pertama. Sekiranya kita menggelar Permaisuri Agong sebagai First Lady atau Wanita Pertama bererti kita telah ‘downgrade’ status baginda. Kedudukan baginda permaisuri adalah yang kedua selepas Yang Dipertuan Agong. Ini satu kedudukan khas yang diiktiraf dalam perlembagaan kita. Saya rasa dalam soal ini ramai yang faham. Cuma mungkin ada sesetengah yang sengaja mempertikaikan dan cuba menjadikan ia sebagai isu.
Ketujuh: Isu menjadi Perdana Menteri KeenamSumber  : Tokoh Wartawan Negara cadangkan Rosmah Mansor Masuk Politik Jadi Menteri

Mana mungkin? Saya hanya mahu menjadi isteri kepada Najib Tun Razak. Kalau dia orang biasa pun, saya akan bersama dia. Kalau dia jadi Perdana Menteri itu adalah tanggungjawab dan rezeki yang telah tertulis di Loh Mahfuz.

Saya tetap akan berada di sisi dia selagi Allah memanjangkan jodoh antara kami.

Saya rasa pandangan salah ini muncul disebabkan serangan politik. Sudah pasti mereka mempunyai agenda politik tersendiri. Oleh kerana saya paling dekat kepada Datuk Seri Najib, maka saya menjadi sasaran. Oleh kerana saya sentiasa bersama Datuk Seri Najib di mana saja, maka saya dianggap sebagai orang yang menentukan semua polisi negara sama seperti kuasa Perdana Menteri. Datuk Seri Najib kata, sebenarnya mereka itu mahu mengenakan beliau tetapi sasaran yang paling tepat adalah mengenakan saya dulu.

Mereka tak dapat suami, mereka pergi kepada isteri sebab saya tak boleh nak mempertahankan diri. Orang yang memfitnah saya dan Datuk Seri Najib ada agenda. Mereka mahu tempat Datuk Seri Najib. Bagi saya senang, tak salah setiap orang ada cita-cita. Tapi, caranya kena betul. Jangan sampai menganiaya dan memfitnah orang. Itu salah dan tidak ada etika.

Agama juga membenci perbuatan itu. Pembaca yang amat dikasihi; Saya tidak pandai menyusun ayat indah untuk menjawab semua fitnah ini. Apa yang lahir, adalah terlintas dari rasa sanubari seorang insan yang dianiaya oleh pihak tertentu. Saya serahkan kepada Allah. Kalau mereka insaf, syukur Alhamdulillah. Saya sentiasa memaafkan. Tak apalah mereka memfitnah saya, Tuhan akan beri yang baik kepada saya. Ingat zaman nabi dulu, bila orang kutuk baginda, baginda beri pisang kepada orang itu.

Semoga Allah memberkati para pembaca semua. Sekian daripada saya, Rosmah Mansor.

Nota: entry ini tiada niat apa-apa. Hanya sebagai bahan bacaan kalian semua. Terima kasih kerana melawat blog saya.

Sunday, December 15, 2013

Proven water filter system: Bio Pure

Watch this simple demo video

below is Malay version

Need consultation? Please contact +601116688864

Saturday, December 14, 2013

SPOTTED! Tom Daley & Dustin Lance Black For First Time (PICTURES)

The young and cute Great Britain diver, Tom Daley, were rumored having relationship with Dustin Lance Black right after Tom was revealing himself to the world that he's in relationship with someone who is not a girl or women.

Dustin Lance,  the gay rights activist and Hollywood filmmaker, spotted together while they left the diving center in university of Houston last Wednesday.

How romantic was that! He came to support his beau in his diving career.

Dear Tom, I hope you happy and whatever happens in near future, you will always have my support.

Pictures is obtained by

Tom Daley and Dustin Lance

Tom Daley and his rumored boyfriend

Tom Daley

Wednesday, December 11, 2013

Tom Daley at The Jonathan Ross Show - Open up that he's gay

Tom Daley appeared on 'The Jonathan Ross Show' on Saturday night opened about about his boyfriend and the love at first sight. Cute Tom :)

The 19-year-old Olympic diver revealed he is in a relationship with a man earlier this week in a candid YouTube video. (see my previous post)

He then sat down with Wossy to discuss his decision to talk about his sexuality, and revealed it was "love at first sight" when he met his beau - believed to be gay activist Dustin Lance Black.

Everyone's favourite Olympic diver donned his trunks (he must have loads of pairs handy) and climbed into the tub alongside 39-year-old boyfriend, Hollywood hunk and occasional Oscar-winning screenwriter Dustin Lance Black.

Showbiz's hottest new couple were joined in Tom's hot tub by his BFF and the first person he came out to Sophie Lee and an assortment of other friends at the lovely little party in June and we're not jealous that we didn't get an invite.

Next time, eh?

Tom Daley on The Jonathan Ross Show

Tuesday, December 10, 2013

Neelofa & Shukri Yahaya dalam MeleTOP

BAKAT pelakon kacak, Shukri Yahaya mula menjadi perhatian dalam drama Ruby di samping pelakon, Sharnaaz Ahmad dan Siti Saleha.

Memegang watak sebagai Danny, Shukri bijak melakonkan watak diberi dengan berkesan.

Sejak itu, Shukri mula menghiasi drama-drama tempatan dan setelah hampir dua tahun dalam industri, akhirnya pelakon yang berasal Cheras ini ditawarkan memegang watak utama untuk drama bersiri, Sahabat.

Shukri memegang watak sebagai Bakri, seorang anak pemuzik yang mempunyai minat mendalam terhadap bidang itu namun dilarang ayahnya kerana bimbang Bakri bakal meninggalkan keluarga sama seperti ayahnya dulu.

Shukri bergandingan dengan Liyana Jasmay, Syarif Sleeq, Izzue Islam, Aedy Ashraff, Sarah Hairi dan Iezah Diyana,

Saturday, December 7, 2013

Candy Crush Trick

Usually I'll grab my friends I-Phone or Samsung to play this game, because I dont have any smartphones.

Now, I just playing Candy Crush for about one-1 week thru FB website app... and now am at
LEVEL 79!!

Keep checking up this blog in near future to learn a few tricks.

Happy Hunger Games!! hahahaha

Friday, December 6, 2013

Phytomaz! Live up your life with great health.. 11,500 Antioxidant

Remember ELKEN Spirulina?? 
Here is Another great product from ELKEN (MRT)

Selalu letih? Masalah kulit? Rambut gugur? Pandangan Kabur? Tidur terganggu?
Kini ade usaha untuk kurangkan atau atasi sekaligus segala masalah kesihatan anda.

100% Organic sayuran dan buah-buahan
100%  Human tested!
100% Health Solution

Order now!!
+60111 66 888 64
RM 176 1 box/30sachet
or leave your comment below

Wednesday, December 4, 2013

Video of TOm Daley Coming Out

First of all, I respect and love you brother. Since I got to see you in Olympic London 2012, on the TV off course. I write about August last year, well its just picture of Tom Daley.

Alright...alright alright!!

Here are the video

Lastly, I'd be GAY for Tom Daley...hahahahaha!

Tom Daley Coming Out - Homosexuality

Earlier today posted on youtube!!

Olympic diver Tom Daley has revealed he is in a relationship with a man.

In a YouTube broadcast, the 19-year-old London 2012 bronze medallist said: "In spring this year my life changed massively when I met someone, and they make me feel so happy, so safe and everything just feels great.

"That someone is a guy."
Edward Lord, chairman of the Amateur Swimming Association, said: "To be one of the first British Olympic athletes to come out is very brave."

'Still fancy girls'
Daley, from Plymouth in Devon, said: "It did take me by surprise a little bit. It was always in the back of my head that something like that could happen.

"But it wasn't until spring this year that something just clicked. It felt right and I thought 'OK'.

"And my whole world changed there and then."

He added: "Of course I still fancy girls but right now I'm dating a guy and I couldn't be happier."

Mr Lord said: "We must all support Tom in taking this incredibly courageous step."

He said he hoped it would "be a signal not just to other sportspeople but to all young people that you can be open about your sexuality, even in a very public environment."

He added: "I am very proud of Tom".

Gay rights campaigners Stonewall tweeted: "Moving and inspiring video from @TomDaley1994. A role model for thousands of other young people."

Former England footballer Gary Lineker tweeted: "Delighted that @TomDaley1994 is happy in his new relationship. Well done for sharing it. Good luck to them both."

Daley's diving coach, Andy Banks, who was with the teenager during training in Plymouth on Monday, said it would not affect his performance.

He said: "Tom being Tom, it will be situation normal and he'll get on with the job. He's diving very well."

'Overwhelmed by support'Daley said his father Rob, who died of cancer aged 40 in 2011, always said to him: "As long as you are happy, I'm happy."

He added: "My mum has been so supportive as well."

Daley said there had been "mixed opinions" from some friends and family when he told them that he was making the announcement.

Tom Daley in his swimming suit #Olympic
"Lots of them did not believe it," he said.
"Lots of them wanted me to keep it quiet. I didn't want to get my words twisted.
"I wanted to put an end to all the rumours and speculation, and just say it and tell you guys. It's what I want to do.
"My friends and family are always there to support me and I hope you guys can be, too.
"I mean I'm still Tom, I still want to win an Olympic gold medal in Rio 2016 for Great Britain.
"I am still as motivated as ever to do that. It would be great to have you guys on that journey, too."
He later tweeted to his 2.5m followers: "Overwhelmed by all the support! Means the world!
Thanks so much guys."


Lord Browne, ex-chief exec of BP, who resigned in 2007 when his relationship with another man was revealed
It will have been very hard for him to make the video and a very brave thing for him to do.
Sport is a very difficult area, very slowly moving in recognition of gay and lesbian sexuality.
Coming out is not risk free but I hope that what Tom Daley has done will lead to a good outcome for him and say to people it is good to do this.

Tuesday, December 3, 2013

R.I.P Paul Walker

Paul Walker

Paul William Walker IV was an American actor. He became famous in 1999 after his role in the hit film Varsity Blues, but later garnered fame as Brian O'Conner in The Fast and the Furious film series. Wikipedia
Born: September 12, 1973, Glendale, California, United States
Died: November 30, 2013, Valencia, California, United States
Height: 1.88 m
Children: Meadow Walker
Upcoming movie: Fast & Furious 7

Paul William Walker IV [1] (September 12, 1973 - November 30, 2013) adalah seorang pelakon Amerika. Beliau menjadi terkenal pada tahun 1999 selepas berlakon dalam filem hit Varsity Blues, tetapi kemudian mendapat kemasyhuran sebagai Brian O'Conner dalam The Fast & Furious. Filem-filem beliau yang lain termasuk Eight Below, Into the Blue, She's All That, and Takers.

Paul Walker dilaporkan meninggal dunia dalam satu kemalangan jalan raya dalam sebuah kereta yg dipandu oleh rakannya Roger Rodas.

Arwahnya dulu...baikk~